matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodna
nana:
e
x
f(x)=sin(
)=
x
3
e
x
(e
x
)'*(x
3
)−(e
x
)(x
3
)'
e
x
e
x
x
3
−e
x
2x
(sin)'(
)*
=cos(
)*
x
3
(x
3
)
2
x
3
x
6
11 lip 16:42
Janek191:
e
x
x
3
*e
x
− 3 x
2
*e
x
f '(x) = cos (
) *
=
x
3
x
6
11 lip 16:45
nana:
A JANEK POMYLIŁEM SIE 3X
2
A TAK TO OK JEST DZIEDZINA X>0 TAK
11 lip 16:54
Janek191:
x ≠ 0
11 lip 16:56