Punkty A=(1,-2), C=(4,2) są dwoma wierzchołkami twojkata rownobocznego
calculator: Punkty A=(1,−2), C=(4,2) są dwoma wierzchołkami twojkata rownobocznego ABC wysokosc tego
trojkata jest rowna?
11 lip 13:44
daras: zacznij od rysunku
11 lip 13:45
Blee:
Toc nie musi rysunku robic. Obliczasz dlugosc odcinka AC a nastepnie korzystasz ze wzoru na
wysokosc w trojkacie rownobocznym. Koniec.zadania.
11 lip 13:46
calculator: sprobowalam, ale nic dalej nie wiem
11 lip 13:46
calculator: strasznie duzo pozapominalem, i musze nadrobic. dzieki wielkie
11 lip 13:47
calculator: 5√3/2
11 lip 13:50
Blee:
Tak
11 lip 13:52
Jerzy:
Tak.
11 lip 13:53