matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trapez
o rany julek:
Porachować kąty trapezu spełniającego poniższy układ równań:
⎧
b+x+y=a
⎜
h
2
+x
2
=c
2
⎨
h
2
+y
2
=d
2
⎩
(a−b+x)
2
=d
2
a,b−dane podstawy trapezu c,d−dane ramiona trapezu h−jego wysokośc
10 lip 04:43
Andriej Zet:
c
c
90
o
,90
o
,arcsin
,180
o
−arcsin
d
d
10 lip 04:48
sd:
Brawo poprawnie przepisałeś rozwiązanie zadania pod zmienionym nickiem
10 lip 13:55