matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
twierdzenia Greena
student:
Korzystając z twierdzenia Greena obliczyć całkę krzywoliniową zorientowaną ∫
L
(x+y)
2
dx + (x−y)
2
dy
dP
(x−y)
2
= 2x−2y
dx
dQ
(x+y)
2
= 2x+2y
dx
D: 0≤x≤1 0≤y≤x
2
2
∫
0
1
dx ∫
0
x
2
4y dy =
5
Nie jestem pewny czy dobrze granicę określiłem
9 lip 17:02
Adamm:
∫
L
(x+y)
2
dx+(x−y)
2
dy
δ((x−y)
2
)
=2x−2y
δx
δ((x+y)
2
)
=2x+2y
δy
2
∫
0
1
∫
0
x
2
−4y dy dx = ∫
0
1
−2x
4
dx = −
5
9 lip 19:52
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick