dy | 1 | y2 | ||||
y | = | − | ||||
dx | 2 | x |
dy | y2 | |||
2y | =1−2 | |||
dx | x |
dy | y2 | |||
2y | +2 | =1 | ||
dx | x |
2 | ||
u'+ | u=1 | |
x |
2 | ||
u'+ | u=0 | |
x |
du | 2 | ||
=− | u | ||
dx | x |
du | 2 | ||
=− | dx | ||
u | x |
x3 | ||
C1(x)= | +C2 | |
3 |
x3 | ||
u(x)=( | +C2)x−2 | |
3 |
x | C | |||
u(x)= | + | |||
3 | x2 |
x | C | |||
y2= | + | |||
3 | x2 |
x3 | ||
x2y2= | +C | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |