Trygonometria
Dariusz: Mam jeszcze takie zadanie
sin
3a − cos
3a , dla a = 60
o wynosi:
Słabo mi idzie trygonometria , prosze o pomoc
8 lip 10:32
mat:
tylko podstawic, zadna trygonoemtria!
8 lip 11:44
Dariusz: A dziękuje bardzo, aż teraz mi głupio że nie umiałem
8 lip 12:18
Dariusz: A jeszcze taka treść zadania : Jeżeli kąt alfa jest kątem ostrym, to cosinus kąta alfa może
przyjmować wartośći:
A) 5
B) √22
C) √2−1
D) −110
8 lip 12:21
krzysztof99: Cosinus dla kątów ostrych przyjmuje wartości z przedziału <0;1>.
8 lip 12:33
Jerzy:
B)
W pierwszej cwiartce cos jest dodatni i mniejszy od 1
8 lip 12:35
Dariusz: Dziekuję wam na prawdę

ostatnie zadanie wysle w zdjeciu i juz na prawdę koniec

37.
http://imgur.com/a/E1c04
I czy w 38 odpowiedz to bedzie A) 5. ?
8 lip 12:47
8 lip 12:49
Dariusz: No czyli w 38 dobrze ze tg = 5 boo tylko to jest dodatnią liczbą.
Ale ten wierszyk nijak ma się do zadania 36 albo 37
8 lip 13:21
Kaacper:

a
2+b
2=c
2
c=
√a2+b2
8 lip 13:46
Mila:

36) Naucz się definicji f.tryg. w Δprostokątnym.
c
2=a
2+b
2
c=
√a2+b2
===================
Teraz wypisz f. tryg. kąta β.
8 lip 17:09
: 12:47@Dariusz musisz sie ogarnąć nawet z ojczystego języka kulejesz
naprawdę to jeden
wyraz
zrób użytek ze swoich szarych komórek zanim zupełnie zanikną od nieużywania
8 lip 18:03