logarytm
Anonim: jak obliczyć log3 16?
7 lip 13:40
Blee:
Ni jak. Mozesz tylko w innej postaci to przedstawic czyli jako 4log32
7 lip 14:00
Anonim: cały przykład wyglądał tak pierwiastek3log3 16
czy log3 16 można zapisac jako( logarytm pierwiastek3 4)2 i co z tym dalej zrobić?
7 lip 14:20
Jerzy:
Zapisz to porządnie.
7 lip 14:23
Jolanta: log316=log342=2log34 albo log316=log324=4log32
7 lip 14:24
Jolanta: 3√log316= tak ?
7 lip 14:32
Anonim: √3log3 16 = √3{log √3 4}2 jak to pociągnąć skoro wiemy że 3log3 5 = 5 (ok
już rozumiem jak to zapisywać)
7 lip 14:55
Jerzy:
... = 31/2log316 = 3log34 = 4
7 lip 15:04
kochanus_niepospolitus:
Anonim ... wlasności logarytmów się kłaniają:
alogab = b
7 lip 15:33
Jerzy:
To , to chyba wie ... popatrz na wpis 14:55 , ale nie mógł poradzić sobie z pierwiastkiem
7 lip 15:35
Anonim: Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc
7 lip 15:45