Oblicz granice
nana: y→30
6 lip 21:07
Adamm: podstaw y=30
6 lip 21:09
nana: he nie wiem jak bo wyniki mi nie wychodzą
6 lip 21:21
Adamm: y=30
licznik = 24*(30−30)=0
mianownik = √30−15−15 = √15−15 ≠0
granica = 0
6 lip 21:23
7 lip 16:03
Adamm: to jest inne zadanie
tutaj nie mamy symbolu nieoznaczonego
7 lip 16:04
Jerzy:
Tutaj nie ma w mianowniku √15
7 lip 16:05
nana: no tak ale jak by było to wtedy trzeba tak zrobić

tak

a tu jest łatwiej
7 lip 16:12
nana: dzięki za pomoc
7 lip 16:12
Adamm: tak
7 lip 16:14
nana: | | 0 | |
adi powiedz jescze jak zapisać wynik |
| |
| |  | |
7 lip 21:26
Adamm: po prostu 0
7 lip 21:40