matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdz x
5-latek:
3+
√
x
3−
√
x
Znajdz x wiedzac z eistnieja takie liczby α i β ze tgα=
i tgβ=
i
4
4
π
α+β=
4
tgα+tgα
tg(α+β)=
1−tgα*tgβ
Obliczam tgα+tgβ= 1,5 (to mozna w pamieci
9−x
obliczam tgα*tgβ=
(tez
16
6
16
tg(α+β)=
*
4
7+x
96
to 1=
to x=17
28+4x
π
1 bo tg
=1
4
6 lip 20:17
Adamm:
6 lip 20:20
5-latek:
Czesc
6 lip 20:21
Adamm:
hej
6 lip 20:24