Zadanie.
Wektor: Obliczyć całkę krzywoliniową zorientowaną z pola wektorowego po łuku krzywej
θ: x=e
t, y=e
−2t, z=t, 0≤t≤ln5
F
→(x,y,z)=(yz,xz,xy)
∫
0ln5 (te
−2te
t+te
t(−2)e
−2t+e
te
−2t)dt = ∫
0ln5 (te
−t+e
−t)dt =
6 lip 20:15
jc: Dobry wynik.
Można byo liczyć tak. Początek = (1,1,0), koniec =(5,1/25, ln 5)
yz dx + xz dy + xy dz = d(xyz)
∫ (yz dx + xz dy + xy dz) = ∫ d(xyz) = [xyz]początekkoniec= (ln 5)/5
6 lip 20:24
Wektor: Ja chyba zostanę przy swoim bo tego Twojego w ogóle nie rozumiem
6 lip 20:52
jc: W innym języku. Wiesz jak liczyć całkę zorientowaną krzywoliniową z gradientu?
Widziałeś taki wzór df = (δf/δx) dx + (δf/δy) dy + (δf/δz) dz ?
6 lip 21:03
Wektor: W sensie że dywergencje?
6 lip 21:08
6 lip 21:14