a2√3 | ||
PΔABC = | ||
4 |
1 | ||
Pściany bocznej = | ah, gdzie h − wysokość ściany bocznej | |
2 |
a√3 | a√3 | |||
242 + ( | )2 = h2 ( | − promień okręgu wpisanego w podstawę) | ||
6 | 6 |
1 | a2√3 | |||
V = | * 24 * | |||
3 | 4 |
1 | a2√3 | 1 | 1 | |||||
oraz V = | * 11 * | + 4 * | * 11 * | ah (dzielimy ostrosłup na 4 | ||||
3 | 4 | 3 | 2 |
1 | a2√3 | 1 | 1 | |||||
Przy drugim wzorze na V powinno być V = | *11* | + 3* | *11* | ah | ||||
3 | 4 | 3 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |