matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
rubby:
x
2
1
Proszę o sprawdzenie przykładu limx→−
∞
= limx→−
∞
x(
) i teraz x daży do −
∞
x−2
1−2/x
a (1−2/x) dąży do 1 czyli całość do −
∞
? czy takie rozwiązanie jest poprawne?
6 lip 10:33
Jerzy:
x
−
∞
= lim
x→−
∞
= [
] = −
∞
2
1 −
x
1
6 lip 11:23