matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąt wpisany - zadanie maturalne
Aga:
4
Jaką miarę ma kąt wpisany oparty na
okręgu?
9
26 sty 17:39
Godzio:
4
α
=
9
360
26 sty 17:41
Julek:
łoj Godziu, Godziu... rozwiązanie :
4
*360
o
= 160
o
= 2α
9
α=80
o
26 sty 17:49