Czy istnieją
krzysztof99: Rozstrzygnij,czy istnieją takie dodatnie liczby całkowite spełniające równanie:
a256+b256+c256+d256=e2 i warunek NWD(a,b,c,d,e)=1.
5 lip 15:20
jc:
a=1, b=c=2, d=4, e=1+2256
5 lip 15:31
krzysztof99: O faktycznie, dzięki
5 lip 15:35
Krzysztof99: Ee, sorki zapomniałem o najważniejszym warunku: każda musi być większa od 2
2017
5 lip 19:39
krzysztof99: Czyli to zadanie brzmi: Rozstrzygnij,czy istnieją takie dodatnie liczby całkowite a,b,c,d i e
większe od 22017 spełniające równanie: a256+b256+c256+d256=e2 i warunek
NWD(a,b,c,d,e)=1.
6 lip 10:43