matematykaszkolna.pl
ssss Z: Witam , czy jest ktos z tegorocznych maturzystów Mam pytanie robiliście może zadania z testow z geometrii analitycznej
26 sty 17:31
kalafiorowa: Jestem tegoroczną maturzystką i tak, robiliśmy emotka
26 sty 17:36
Julek: Witam emotka Ja jestem najprawdopodobniej tegorocznym maturzystą. Zadeklarowałem się na matematykę rozszerzoną... Z jakich testów ?
26 sty 17:36
Paweł: Jestem maturzystą, tak robiłem
26 sty 17:50
rogal: ja również , Julek , ile miałeś % na próbnej maturze z rozszerzenia ?
26 sty 17:52
kalafiorowa: próbna matura rozszerzona była z Operonu i chyba nie we wszystkich szkołach z tego co wiem
26 sty 17:59
rogal: u mnie była
26 sty 17:59
Z: hmm ... a mozesz mi pomoc w tych zadaniach pawle albo kalafiorowa ?
26 sty 18:00
rogal: nie tylko z operonu zresztą , ja pisałem 3 tygodnie temu pisałem z CKE matme rozszerzoną
26 sty 18:01
kalafiorowa: hmm to dziwne, bo jeśli z CKE to powinna być to ogólnokrajowa matura a w mojej szkole jej nie było. Wiem, że właśnie jakieś 3 tygodnie temu odbyła się w niektórych szkołach próbna matura, ale nie była ani z Operonu ani z CKE tylko jeszcze jakaś inna. U mnie próbna była tylko z Operonu niestety
26 sty 18:04
kalafiorowa: hmm to dziwne, bo jeśli z CKE to powinna być to ogólnokrajowa matura a w mojej szkole jej nie było. Wiem, że właśnie jakieś 3 tygodnie temu odbyła się w niektórych szkołach próbna matura, ale nie była ani z Operonu ani z CKE tylko jeszcze jakaś inna. U mnie próbna była tylko z Operonu niestety
Z: to jak pomoze ktos ?
rogal: tak , bo nie we wszystkich szkołach była z OKE
26 sty 18:05
rogal: "Z" podaj konkretne zadanie to pomożemy
26 sty 18:07
kalafiorowa: szkoda, że u mnie ni było. Truda była? Z, nie podałeś jakie zadania. Testów z geometrii analitycznej jest wiele
26 sty 18:09
rogal: no cóż , według mnie do łatwych nie należała , dostałem 78 %
26 sty 18:10
Z: najgorsze jest u mnie z matmy jest to , że nic nie powtarzamy a gościu nam daje od razu full zadań na tydzien ... a ja nic nie kumam a poźniej robi nam kolokwia , które trwaja 1,5 godziny ....to sa linki zadań http://www3.speedyshare.com/files/20531534/download/matma%201.jpg http://www3.speedyshare.com/files/20531533/download/matma%201%20%282%29.jpg
26 sty 18:11
Julek: niestety, ale nie podszedłem do próbnej matury poważnie. Teraz mam tego konsekwencję... Potraktowałem ten dzień jako bardzo luźny... Polski : 16 % − pisałem z 40 minut (co odbiło się na moim wypracowaniu, za które dostałem 3 punkty za rozwinięcie tematu (przypominam, że aby wypracowanie było całe sprawdzane za rozwinięcie muszę uzyskać więcej niż 5 pkt.)) Matematyka : 90% − z 30 minut pisałem Matematyka roz. : 40 % − pierwszy wyszedłem z sali (poniżej 30 minut) Angielski : 70 % − jak wyżej Jestem głupi bo nie potraktowałem tego na poważnie. Teraz żałuję bo rzeczywiście mogłem się sprawdzić, a teraz moi nauczyciele myślą, że jestem skończonym idiotą i pewnie zastanawiają się czemu mam pozytywne oceny i jak trafiłem do liceum. Pisząc matury z zeszłych lat mam wynik od 62 % do 88 % (nie robiąc zadań z stereometrii, planimetrii, prawdopodobieństwa). a jak u Ciebie, rogal ? Pozdro 600 emotka
26 sty 18:13
kalafiorowa: duuużo emotka i nie zrobiłeś żadnego z nich?
rogal: no dobra , Z z jakim konkretnie zadaniem masz problem ?
Z: najbardziej zalezy mi na zadaniach Pani Cewe to sa zadania od 1 −29 i pani orlińskiej abcd
26 sty 18:14
Julek: no dobra... z angielskim mi się zeszło z 40 minut bo puszczali treść zadania na CD
26 sty 18:15
rogal: matma pods−88%,roz−78%, angielski pods−tylko 42% polski pods −56% fizyka roz −66%
26 sty 18:18
rogal: heh , Julek , jak na 30,40 min to bardzo dobrze Ci poszło
26 sty 18:20
Julek: Z, te zadania są naprawdę bardzo łatwe. Tutaj nie ma problemów do omawiania. Wystarczy, że zastosujesz wzorki... https://matematykaszkolna.pl/strona/i18.html
26 sty 18:22
Julek: Rogal, bardzo ładne wyniki jak na 5 miesięcy przed maturką. Jestem tego pewny, że masz zdolności na 100% Dzięki, ale nadzieję, przez tę prześliczną 16stkę z polskiego mam jedynkę na semestr Mam nadzieje że do najbliższych, próbnych matury przygotuje się tak, aby zdobyć po ok. 90% bo inaczej to będę miał nikłe szanse...
26 sty 18:27
Paweł: A w mojej szkole ani razu nie było do pisania matmy rozszerzonej Tylko ta co była z CKE w listopadzie to miałem 88% Wie ktoś może czy CKE wypusci jakis przykładowy arkusz dla poz rozsz?
26 sty 18:27
Julek: Paweł, nie martw się, bo nie każda szkoła miała próbną, operonowską maturę. Najprawdopodobniej Twoja szkoła zorganizuje wewnętrzne, na których będziesz mógł się sprawdzić. Nie słyszałem o takim arkuszu...
26 sty 18:31
rogal: Julek gdzie wybierasz się na studia ?
26 sty 18:31
Paweł: By mogli wypuscic jakiś arkusz przed majem emotka Bo tylko to co jest to przykladowe zadania z CKE na poziom rozsz ktore nie są az takie trudne. Ciekawe jaki poziom matury rozsz będzie w tym roku.... emotka
26 sty 18:37
Julek: Właśnie jeśli chodzi o poziom matury rozszerzonej w tym roku to zdania są podzielone. Duża część uważa, że matura będzie trudniejsza, aby na studia nie podostawali się ludzie, którzy po prostu przygotowywali się do podstawy i spróbowali swoich sił w roz. Jeśli będzie dużo wyników po 100% to kogo tu przyjąć ? Drudzy, że łatwiejsza bo pewnie i tak ponad 50 % polskich maturzystów nie zda podstawy... rogal: na pewno wiem co chcę studiować i jest to informatyka. Wszystko zależy od mojego wyniku z matury. Piszę tylko matematykę rozszerzoną i myślę tylko o tych uczelniach, które podczas rekrutacji liczą matematykę lub fizykę. Dlatego odpada mi politechnika warszawska na którą liczone są obydwa przedmioty. Na pewno myślę o : UW, SGGW, WAT, UKSW (tylko warszawskie uczelnie) jeśli nie informatyka to ekonomia lub informatyka z ekonometrią (informatyka pod ekonomię/bankowość/giełdę). A Ty ? emotka
26 sty 18:49
Paweł: hmmm, według mnie poziom matury powinien być mniej więcej taki jaki jest poziom zadań pokazanych przez CKE jako przykładowe, czyli te: http://www.zadania.info/d201/92507 które nie sa jakoś cięzkie i wiekszość bez problemu zrobiłem, no ale sie wszystko okaże w maju....
26 sty 19:06
Julek: Ooo, dzięki za link emotka
26 sty 19:19
rogal: heh , ja również chce studiować informatykę ale na politechnice poznanskiej , bo do warszawki to mam sporo kilometrów
26 sty 19:48
Julek: rozumiem emotka Paweł, wątpię żeby to były zadania na poziomie rozszerzonym...
26 sty 20:11
Paweł: Czemu wątpisz? Sa to zadnia z CKE i napisane ze z poziomu rozsz
26 sty 20:19
Julek: widać to już po pierwszych 10 zadaniach... bardzo elementarne i nie na myślenie. Zauważ, że tutaj nie trzeba się wysilać i można te zadanka rozwiązać w 5 linijkach ... (przynajmniej te które widziałem)
26 sty 20:57
Paweł: No akurat 10 pierwszych tak, ale i na maturze widzialem w poprzednich latach zadania ktore mozna w 5 linijkach rozwiazac
26 sty 21:28