Potegowa cd
5-latek: dana jest funkcja y=xn
podpunkt a ) pomine to to traslacja o wektor (to wiem
b) napisz wzor funkcj ktorej wyktes otrzymasz z wykresu funkcji y=xn gdzie x∊R i n∊N przez
1> jednokladnosc o srodku 0 i stosunku s
2) powinowactwo o stosunku s wzgledem
I osi OX
II osi OY
Sporzadz odpowiednie wykresy dla n=2 i s=3
4 lip 20:28
Adamm: b) A=(x; xn)
i wyznaczasz A', czyli punkt po zastosowaniu jednokładności z tego wzoru (teraz nie pamiętam)
4 lip 20:32
5-latek: Adamm musze to doczytac o tym powinowactwie i jednokladnosci
4 lip 21:06
5 lip 01:42
5 lip 02:09
5-latek: Dzieki kolego

Zwlaszcza ze chcialo CI sie pisac w nocy .
5 lip 17:37