granica
student22: Niech x >= 1−wymierna, ciag (an), n = 0, 1, 2, . . . , oraz stała c różna od zera taka ze
limx−>nieskończoność (cxn − an)=0. Pokaż że x jest cłakowite.
4 lip 13:09
anonimus:
a masz jakiekolwiek informacje co do tego jak wygląda ciąg a
n
4 lip 13:21
student22: (an) dowlny ciąg
4 lip 13:24
anonimus:
nie bardzo rozumiem to co napisałeś, otóż masz liczyć:
| | an | |
limx −> ∞ (cxn − an) = 0 <−−− innymi słowy xn = |
| dla dowolnego 'x'  |
| | c | |
4 lip 13:29
student22: sorry ciąg (an) to ciąg liczb całkowitych
4 lip 13:44
student22: ten czerwony x powinien być oczwiście n
4 lip 13:47
student22: :(
4 lip 13:47