Całki potrójne
student:
Jak zrozumieć całki potrójne, nie mam tej wyobraźni w 3d.
2 lip 20:50
student:
Pomóżcie!
2 lip 21:03
mat: całka potrójna −−−> google
2 lip 21:05
kochanus_niepospolitus:
przecież całka potrójna to nie jest w 3d
2 lip 21:11
student:
Ale jak mam te wszystkie walce itp to nie umiem ustalić warunków całkowania, policzenie całki
nie sprawia mi problemu jednak żeby ją policzyć muszę określić warunki całkowania a z tym już
mam gorzej.
2 lip 21:12
student:
np taką y=x2 z=0 z=4−y
2 lip 21:21