Statystyka
KRID: Niech zmienna x ma rozkłąd normalny XN(3,5). N jest z taką falką na górze
Wariancja zmiennej x wynosi.......
Wartość oczekiwana zmiennej X wynosi.........
P(−12<X<18)≈.........
| | X−3 | |
Zmienna losowa T= |
| ma rozkład..... |
| | 5 | |
wyjaśni mi to ktoś?
2 lip 14:00
g: Napis N(3,5) oznacza rozkład normalny o wartości oczekiwanej m = 3 i odchyleniu
standardowym σ = 5.
Wariancja = σ2=25
Wartość oczekiwana = m=3
P[−12<X<18] = P[(m−3σ)<X<(m+3σ)]≈99% (chyba)
(gdyby były inne granice, to trzeba by liczyć przy użyciu dystrybuanty − funkcji Φ(x))
T ma rozkład N(0,1)
2 lip 14:35
KRID: na pewno?
3 lip 10:13
3 lip 12:49
karty do gry : P(−12 < X < 18) ≈ 99,7% na mocy reguły trzech sigm.
3 lip 12:53
KRID: prosiłem o wyjaśnienie nie rozwiązanie
3 lip 18:19
daras: ale ty tylko rozwiązują i to kilkoma sposobami
3 lip 21:13
Pytający:
Pytaj, czego konkretnie nie rozumiesz.
3 lip 21:45