Green
student:

Twierdzenie Greena
mam taki trójkąt zorientowany dodatnio
A=(2,0) B=(2,2) C=(0,2) i nie wiem czy robię dobrze
czyli to będzie całka
2 2
∫dx ∫dy
0 −x+2
2 lip 13:28
student: ?
2 lip 14:01
Adamm: liczysz całkę po czym
po 1? to tak
2 lip 14:06
Adamm: pomyłka, nie ważne
powiedz po czym liczysz całkę
2 lip 14:09
student:
Mam taką całkę
∮xy2dx+2x2ydy
No i ustalam obszar całkowania, tylko nie wiem czy dobrze to zrobiłem.
2 2
∫dx∫(4xy−2yx)dy
0 −x+2
2 lip 14:14
Adamm: dobrze
2 lip 14:16
g: Co właściwie oznacza taki napis ∮xy2dx+2x2ydy
2 lip 14:18
student:
A co jeśli by ten trójkąt był zorientowany ujemnie?
2 lip 14:19
Adamm: dodajesz minusa i masz zorientowanego dodatnio
g, całkę krzywoliniową dla której zachodzi twierdzenie Green'a
2 lip 14:23
student:
Adamm masz jeszcze chwilę?
2 lip 14:25
Adamm: o co chodzi
2 lip 14:26
student:

A np taki obszar
A=(2,−2)
B=(4,0)
C=(2,2)
4 −x+4
∫dx∫(.......)dy
2 x−4
2 lip 14:30
Adamm: tak
2 lip 14:31
student:
Ok, dzięki.
2 lip 14:37
g: nadal nie rozumiem. czy ∮xy2dx+2x2ydy = ∮xy2dx + ∮2x2ydy
2 lip 14:40
Adamm: aha
czyli zwykłe czepialstwo
2 lip 14:43
g: naprawdę nie rozumiem. jeśli nie umiesz wyjaśnić, to może ktoś inny....
2 lip 14:48