geometria
ala: Znalźć zbiór punktów P wewnatrz trójkta równobocznego mający następującą własność
√x=√y+√z gdzie x,y,z to odległość punktu P od boków tego trójkata.
2 lip 12:26
'Leszek: Najpierw udowodnij , ze x+y+z = h = a√3/2 , a − bok trojkata .
2 lip 14:37
ala: To akurat umiem wystarczy przyrównac pole całego trójkata do sumy pól trzech trójatów o
wieczołku P i podstawch które są bokami trójkata równobocznego.
Ale co to ma sie do zadania
2 lip 14:55
'Leszek: To utworz funkcje zaleznosci np. y(x)
2 lip 15:21
ala: nie rozumem
2 lip 15:31