Proszę o pomoc :)
Sophia77777: Dwa pociągi towarowe wyjechały z miast A i B oddalonych od siebie o 540 km. Pociąg jadący z
miasta A do miasta B wyjechał o godzinę wcześniej niż pociąg jadący z miasta B do miasta A
i jechał z prędkością o 9 km/h mniejszą. Pociągi te minęły się w połowie drogi. Oblicz, z
jakimi prędkościami jechały te pociągi.
1 lip 22:04
5-latek:

Polowa z 540 to 270 wiec musi byc
{v*t=270
{v−9)(t+1)= 270
1 lip 22:16
Mila:

Podpowiedź:
|AC|=|BC|=270
Licz:
1 lip 22:20
Mila:
I co, nie pomogła podpowiedź?
2 lip 14:55
Sophia: pomogła dziękuje
3 lip 22:49
Mila:
To pięknie, robisz postępy.
3 lip 22:59