matematykaszkolna.pl
wfjefwp zombi: Hej wszystkim! emotka Czy ktoś z obecnych zajmował się może machine learningiem? Bo przyszły semestr planuje popracować w IT i raczej wezmę się za machine learning. Jakbyście mieli propozycje co do książek, kursów albo zwyczajne porady, to chętnie przyjmę emotka Z góry dziękuje
1 lip 13:25
Metis: Cześć zombi emotka Ja się tym trochę interesuję. Być może wkrótce na bardzo poważnie emotka Jeśli chodzi o ML to pewnie masz na myśli ML z Python. Książek nie polecę, o dobrej nie słyszałem. Jest z tego co pamiętam bardzo popularny kurs na Udemy( ale znajdziesz go bez problemu w sieci) emotka Do tego mnóstwo contentu na YT i dokumentacja modułów, z której głownie się korzysta. Masz może jakieś szczegóły oferty ? Czy to taki bardzo ogólnie ujęty ML? Modułów do analizy jest kilka, więc wcześniej dobrze byłoby znać ten, na którym w danej firmie pracują. Ja działam z modułem pandas.
1 lip 14:23
Programista: Jeżeli chodzi o podstawy MLa, to polecanym przez wiele osób zajmujących się tym zawodowo jest kurs ze Stanforda na Coursera: https://www.coursera.org/learn/machine-learning który sam też polecam.
1 lip 19:38
zombi: Od siebie mogę polecić stronkę datacamp, naprawdę warto. Większość kursów pod ML i obróbki danych.
4 lip 12:13