matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie maturalne-proszę o pomoc
Michał:
Pod jakim kątem prosta y =
√
3
x − 2 jest nachylona do osi Ox?
26 sty 16:36
ula:
a=tgα α jest kątem nachylenia czyli
√
3
=tgα →α=60
26 sty 16:41
Michał:
Dzięki za pomoc
26 sty 16:49