matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka potrójna
Beorn:
Wykorzystując całkę potrójną obliczyć objętość bryły ograniczonej powierzchniami x=y
2
z=0 z=2−x 0 ≤ x ≤ 2 −
√
x
≤ y ≤
√
x
0 ≤ z ≤ 2−x czy dobrze określiłem obszar całkowania?
30 cze 22:26