x | x | |||
Witam, nie mogę poradzić sobie z równaniem sin | + cos | = √2 sinx .... czy ktoś | ||
2 | 2 |
√2 | √2 | ||
sin(x/2)+ | cos(x/2)=sinx | ||
2 | 2 |
x | x | |||
sinx = 2sin | cos | <−− sin(2α) | ||
2 | 2 |
x | x | |||
sin2 | +cos2 | =1 <−−jedynka tryg. | ||
2 | 2 |
π | π | |||
ostateczny wynik wyszedł mi x= | + 4/3kπ lub x= | −4kπ a w wynikach jest tylko | ||
2 | 2 |
π | ||
x= | + 4/3kπ ...błąd w odpowiedziach czy ja coś źle wyliczyłam ? | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |