matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadania z macierzy
Monika:
Hejka, Pomożecie z tymi zadankami, męcze sie już kilka godzin i źle mi wychodzi.
https://zapodaj.net/cc6ec88056ee5.jpg.html
https://zapodaj.net/25a6fbce90ea8.jpg.html
https://zapodaj.net/4c6685c03e56b.png.html
28 cze 13:01
jc:
Skąd wiesz, że źle. Pokaż, jak liczysz.
28 cze 13:04
Mila:
1) zad4. A(1,2,1) π: x−3y+2z−4=0
|1−3*2+2*1−4|
7
√
14
d(A,π)=
=
=
√
1
2
+3
3
+2
2
√
14
2
28 cze 20:18
Mila:
3) zadanie 4. π: 2x−3y+z−6=0 1) L⊥π ∧A(1,2,2)∊L n
→
[2,−3, 1] wektor prostopadły do płaszczyzny π L: x=1+2t y=2−3t z=2+t, t∊R 2) P(x,y,z)− Punkt przebicia pł. π 2*(1+2t)−3*(2−3t)+2+t−6=0
4
t=
7
4
4
4
P=(1+2*
;2−3*
;2+
)=... licz
7
7
7
28 cze 20:27
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick