Równanie macierzowe
Condrao: D(2X−C)=C+D
Równanie macierzowe
C=0 −2
0 −3
D=1 2
0 4
Najpierw dodałem do siebie macierz C+D
Potem macierzą odwrotną pozbyłem się macierzy D z lewej strony równania
I zostało mi coś w stylu (2X−C)=D−1(C+D)
Co mogę dalej zrobić?
28 cze 11:25
powrócony z otchłani:
Dodac C obustronnie
Pozniej obustronnie podzielic przez 2
I juz masz maciez X
28 cze 11:28
Condrao: Dzięki bardzo!
Wyszło mi
28 cze 11:34
powrócony z otchłani:
To jak Ci wyszlo to teraz sprawdz czy Ci dobrze wyszlo i podstaw do wyjsciowego rownania
28 cze 11:48