matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo
Milka:
Hejka
Wie ktoś jak rozwiązać to zadanko? Czy zmienne losowe X i Y o rozkładzie łącznym zadanym poniżej są niezależne? To jest tak jakby tabelka: X=−9 X=−2 Y=−6 0.6192 0.2408 Y=3 0.1008 0.0392
27 cze 17:14