podaj przykład funkcji
mokambe66: Jak dochodzić do tego, jaka to funkcja może być, żeby spełniała tego typu warunki:
a) ∫f(x)dx=−2 od 1 do 5 i ∫|f(x)|dx=6 od 1 do 5
?
26 cze 07:25
powrócony z otchłani:
Najlepiej funkcje stale pisac.
Czy wiesz co oznacza wynik calki oznaczonej?
26 cze 08:07
mokambe66: pole pod krzywą funkcji na zadanym przedziale?
26 cze 08:08
powrócony z otchłani:
f(x) = c ... ile wynosic musi c aby prawdziwa byla pierwsza calka, a ile aby druga calka
byla prawdziwa (znasz pole prostokata oraz jeden bok, wyznacz drugi bok)
26 cze 08:14