Hfjkfh
Gdgjg: Losujemy spośród 4 liczb. p=0.25
Typujemy cały czas Nr,1. Po 10 tys trafilismy ok. 2500 razy.
Zenek z kolei po każdym losowaniu typuje inny numer. czy uzyska podobna liczbe trafien po 10
tys losowan?
Nie umiem tego obliczyc, nie wiem jak sie za to zabrac.
25 cze 20:12
Gdgjg: Oczywiście tak bo p = 0.25. ale pewna sprawa nie daje mi zyc. Jezeli trafienie tego samego
numeru pod rzad ma niskie prawd. To dla czego to nie wplywa na kolejny rzut?
25 cze 20:16
Gdgjg: To musi miec jakis wplyw, na pewno ma. Może jeszcze nieudowodnione?
25 cze 20:20
Adamm: wszystkie rzuty traktujemy jako niezależne względem siebie
25 cze 20:29
Adamm: czy tam trafienia, nieważne
jest to niepisane założenie względem tych trafień
25 cze 20:32
powrócony z otchłani:
Oczywiscie ze rzuty traktujemy jako zdarzenia niezalezne. Wiec rezultat bedzie mial na podobnym
poziomie.
25 cze 20:59
Gdgjg: A Co z intuicja. Czy napewno sa to zdarzenia niezalezne? Dzieki za odpowiedzi.
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
Ej co byscie powiedzieli gdyby przyszedl do was gosc, wiedzac oczywiście że macie opinie
dobrych matematykow i powiedzial: sluchaj, bedziesz pracowal dla mnie, znajdziesz sposób aby
wygrac w grze orzel i reszka , bede ci placil miesiecznie pensje + jakieś dodatki. Pracujesz
z domu, zapewnie ci co tylko chcesz.
Oczywiscie, ten typek wyglada na szuje, (to nie ladnie uzywac wiedzy przeciwko drugiemu i
czynić mu co tobie było niemile, pomimo że kasyna nadal krzywdzia innych), albo chce odzyskać
stracone pieniadze.
Powiedzmy ma to być praca w slusznej sprawie, nie wykorzysta wiedzy aby stać sie bogatym i
gnebic kasyna do ich zamkniecia.
Co wy na to

,?
−−−−=−−−−−−−−−−−
osobiscie chcialbym znaleźć taki sposób, tzn. Znalazłem ale bym potrzebowal dużo pieniedzy
zainwestowac jako że progresja,. marzenia sa realne wierze w to, ale nie jestem pewien czy
oplaca sie w to wlozyc tyle czasu i wysiłku na odzyskanie straconych pieniedzy. Tzn. Nie
kalkuluje sie to jezeli jest możliwość porazki, a ogrywac innych tez nie chce nawet jak bym
umial, bo to nierzad. Choc czasem sa chwile wachania, przy gorszym dniu.
Potraktuje to z wyrozumialoscia proszę. zwyczajnie mozecie mi pomoc jako znawcy tematu.
Proszę bez obrazy typu psychicznie chory itp.
25 cze 21:23
Gdgjg: Chodzi o to ze nie myśle o niczym innym, nie mam życia. Może to wszystko rzucic razem z
matematyka.
25 cze 21:27
5-latek: Przypominasz mi jednego goscia z tamtego roku
On tez sie bawil w takie rzeczy . ale moge sie mylic (ludzka rzecz
25 cze 21:28
Adamm: 5−latek, może to ten sam
25 cze 21:28
Gdgjg: Rozkminiam nom stop. Materiału troche juz tez przerovilem pomimo duzych brakow. Niestety
korzystsm z wolnego czasu wiec postepy nie sa szybkie, pozatym to nie latwe samemu bez
wsparcia. W takich wyliczeniach nie ma miejsca na bledy
25 cze 21:30
Gdgjg: Nie wiem może, pisalem tu troche, nie w zadadzie to uzywalem innego forum. Z tego korzystam
od tego roku
25 cze 21:31
Adamm: mam nadzieję, bo tamten był strasznym chamem
25 cze 21:32
5-latek: Adamm chyba tak
Ostanie zdanie z postu 21 : 30 to zdradza .
25 cze 21:35
Gdgjg: W listopadzie pisalem. Sprawdz ip. Jak ktos jest poprawnie "wolgarny " to tez nie oszczedzam
choc zmieniam to. Trzeba być yrozumialym dla slabszyxh
25 cze 21:36
Gdgjg: No napiszcie co wy o tym. wasza nieomylna intuicja wam mowi czy ma to sens czy nie
25 cze 21:37
Gdgjg: PS raz tu zmasakrowalem jednego goscia w listopadzie ale obaj bany dostalismy. Pozatym bylem
blojowany kilkakrornie po temu.
No co wy na to.
Wg. Mojej intuicji to spale wszystkie ksiazki do matematyki − prawd. To mi odbiera życie,
nie widze innego zastosowania dla tej nauki. Te 100 tys to odpracuje w 2 lata jak dla pracy
sie poswiece, a mat mi zabierze życie i nie da kasy.
25 cze 21:44
Gdgjg: Wolnosci i sumienia sie nie da kupic. Ej jak to jest że jak pisze na forum czy o zadqniu czy o
problemie to rozwiazanie przychodzi do mojej glowy, wielokrotnie kasowalem to co napisalem bo
zatrybilem, Teraz tez dalem sobie odpowiedź. Może to telepatyczna wiez z innymi umyslami
przez co wiecej pomyslow
25 cze 21:51