Prawd
Gdgjg: "P(AB)=P(A)P(B)"
W urnie sa 24 kartki 1,2,...,24.
E1 −wylosowanie liczby nie wiekszej od 12
E2− wylosowanie jednej z liczb 1,2,3,4,5,7
E3− wylosowanie liczby podzielnej przez 3.
P(E1E2)=6/24=1/4
P(E1)P(E2)= 1/8
No i nie rozumiem.
25 cze 18:54
Gdgjg: * dlaczego 1/8. To to samo co powyzej, czyz nie?
25 cze 18:55
Adamm: P(A∩B)=P(A)*P(B) ale tylko jeśli A oraz B są zdarzeniami niezależnymi
25 cze 18:56
Gdgjg: PS ja wiem że 12/24*6/24 =1/8. Czegoś nie rozumiem, czy to nie to samo co powyzej
25 cze 18:56
Gdgjg: Dobra juz wiem, dzieki
25 cze 19:14
Gdgjg: A tak na marginesie to jak to czytac

(E1E2)=6/24=1/4
P(E1)P(E2)= 1/8
CzyP(E1E2)=6/24 jest zdarzeniem zaleznym?
25 cze 20:02
Gdgjg: *P(E1E2)=6/24=1/4
P(E1)P(E2)= 1/8
25 cze 20:02
Adamm: skoro P(E1∩E1)≠P(E1)P(E2) to zdarzenia E1, E2 są od siebie zależne
25 cze 20:10
Gdgjg: Musze poczytac jakas rozwinieta prace. Ciezko mi to zrozumiec. Dzieki za checi I czas
25 cze 20:13