matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Hwlp:
Czy jeżeli równanie wygląda NP tak (x+1)(x
2
+2x +3)=0 trzeba mnożyć te nawiasy Czy można przyrównać oba do zera?
25 cze 14:06
mat:
każe z osobna: x+1=0 LUB x
2
+2x+3=0
25 cze 14:25
Hwlp:
Dzięki
25 cze 14:30