Calka
Arli28: Oblicz całkę
(Cosx)6*(sinx)3
24 cze 14:06
: napisz porządnie tę całkę bo to co jest teraz to jest nic
24 cze 14:13
Arli28: Funkcja cośx jest do potęgi 6
Funkcja sinx jest do potęgi 3
Całka nieoznaczony to iloczyn tych funkcji
Nie umiem inaczej napisac
24 cze 14:18
: to się najpierw tego naucz ∫∫∫∫∫∫∫∫
24 cze 14:21
Arli28: Może po egzaminie który pisze wlasnie
24 cze 14:23
Jerzy:
Podstaw: cosx = t
24 cze 14:23
kochanus_niepospolitus:
∫ cos6x * sin3x dx = ∫ cos6x *(1−cos2x) * sinx dx = ... i teraz podstawienie t = cosx
24 cze 14:56
jc: Ile warte są takie egzaminy?
24 cze 15:10
kochanus_niepospolitus:
tyle samo co dyplom z tegoż kierunku
24 cze 15:11
: to po co im pomagacie ?
24 cze 19:57