Pierwaistki wymierne
5-latek: Znajdz wymierne pierwiastki rownania
√x−3+p3[x−3}=2
6√(x−3)3+6√(x−3)2=2
6√x−3=z
z3+z2−2=0
W(1)=0 (
z3+z2−2) : (z−1)= z2+2z+2 (brak rozwiazan w liczbach R
Wiec x=4
23 cze 20:13
Adamm: tak swoją drogą, f(x)=√x−3+3√x−3 jest funkcją rosnąca, i było się spodziewać że
równanie ma co najwyżej jedno rozwiązanie w ℛ
23 cze 20:16
Mila:
zał.
x≥3
23 cze 20:16
5-latek: Dobry wieczor

Zapamietam .
23 cze 20:28
Mila:
Cześć
23 cze 20:52
5-latek: Milu 
Jeszcze tylko jutro do 13 : 00 i potem weekend
23 cze 21:24
Mila:
O,to fatalnie, że jutro pracujesz, ale trochę jest chłodniej po burzy.
23 cze 22:40