matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
???:
jesli punkty A i B sa dwoma wierzcholkami rownobocznego trojkata gdzie A=(4,0) B=(0,3) to ile rowny jest obwod?
26 sty 14:35
Julek:
|AB|=
√
(4)
2
+(3)
2
=
√
25
= 5 Obw = 3*|AB| = 15 pozdro
26 sty 14:54