Dowód WTF dla n=4.
LWG: (X{2})2+(Y2)2=(Z2)2 ⇒ [X2+V2=U2 ∧ Y2=2UV ∧ Z2=U2+Y2] ⇒
[U=u2+v2 ∧ V2=(2uv)2=Z2−U2 ∧ Z=u2+v2] ⇒ Z=U, co jest sprzeczne z
warunkiem, że NWD(Z,U)=1. Jednocześnie przeciwprostokątna U nie może się równać
przyprostokątnej U. Wobec tego Wielcy uznali, że uczynienie boków trójkąta prostokątnego
kwadratami X2,Y2 i Z2 nie jest uprawnione i postanowili zastąpić dowód WTF dla n=4
następującą hipotezą (X{2})2+(Y2)2=z2, której fałszywość wykazali metodą regresji
kwadratów, zastosowaną przez Fermata i innym dowodzie. Z hipotezy tej wynika, że
X4=(abgh)4=(z+Y2)(z−Y2), gdzie (gh)4=z−Y2. Zatem mocy the Guła's Theorem musi
być [2√z=g4+h4 ∧ z=Z2]. Mamy więc wyjściowe równanie Fermata dla n=4.
Jego fałszywość tylko ja wykazałem . Jeden na świecie.
23 cze 05:06
LWG: (X2)2+(Y2)2=(Z2)2 ⇒ [X2+V2=U2 ∧ Y2=2UV ∧ Z2=U2+Y2] ⇒
[U=u2+v2 ∧ V2=(2uv)2=Z2−U2 ∧ Z=u2+v2] ⇒ Z=U, co jest sprzeczne z
warunkiem, że NWD(Z,U)=1. Jednocześnie przeciwprostokątna U nie może się równać
przyprostokątnej U. Wobec tego Wielcy uznali, że uczynienie boków trójkąta prostokątnego
kwadratami X2,Y2 i Z2 nie jest uprawnione i postanowili zastąpić dowód WTF dla n=4
następującą hipotezą (1): (X2)2+(Y2)2=z2, której fałszywość wykazali metodą
regresji kwadratów, zastosowaną przez Fermata dowodzie inego twierdzenia.
Z hipotezy(1) wynika, że X4=(abgh)4=(z+Y2)(z−Y2), gdzie (gh)4=z−Y2. Zatem
mocy the Guła's Theorem musi być [2√z=g4+h4 ∧ z=Z2]. Mamy więc wyjściowe równanie
Fermata dla n=4. Jego fałszywość tylko ja wykazałem . Jeden na świecie.
23 cze 05:12
jc: Powinno być: z2=U2+V2. Wiem, że Z=a2+b2, ale dlaczego akurat Z=u2+v2?
23 cze 07:38
LWG: jc, tak, masz rację, ale chodzi o duże Z2 = U2+V2, więc Z=u2+v2, bo V=2uv.
Przeto U=u2−v2. Tak być musi w równaniu Z2 = U2+V2. Jednocześnie w równaniu
U2 = X2+V2: X=u2−v2 i V=2uv i U=u2+v2. Po co małe liczby a,b ? Mamy parę
u,v.
Mała pomyłka, zamiast V2 napisałem Y2. Ma być Z2 = U2+V2. Orócz U=Z mamy
U=X=u2−v2. Dlatego Wielcy przeszli do dowodu na fałszywość X4+Y4=z2. Małe z.
23 cze 16:40
marek: LWG zwracam honor to co pisałem o błędach
Pozdrawiam
23 cze 16:41
LWG: Dlatego Ogłaszam Wszem i Wobec oraz Całemu Światu, że obaliłem idiotyczną metodę regresji
kwadratów. Facet poszedł do ortopedy z poważną chorbą: "Panie doktorze, mam coraz mniejszą
dłoń." I końca nie było widać − tych wizyt. I w końcu specjalista zdecydował wykonać
pacjentowi odlew jego dłoni, wykazując ponad wszelką wątpliwość, że tkwi w urojeniach. Na to
pacjent: "Kiedyś brałem w dwie dłonie i mi wystawał, a teraz chowa się w jednej. Mam więć
coraz bardziej mniejszą dłoń."
23 cze 16:55
LWG: marek, Mareczku, nikogo nie zmusimy. Trudno. Najważniejsze jest to, abym już nie wydawał.
Przyjęli: jedni za 170USD, drudzy za 200USD, a inni za ponad 500USD. Zrezygnowałem.
Pozdrawiam
23 cze 17:00
LWG: Przecież rosnąca dłoń brzmi bardziej wiarygodnie. W żarcie chodzi o zwiększającą się grabę.
23 cze 17:04