Mat/Fiz
Janka: Jak będzie wyglądało równanie ruchu ciała o masie m i prędkości v0 poruszającego się w ośrodku
lepkim
w którym działa siła F=−bv (gdzie v=prędkość b=stała ) w wyniku całkowania ? ?
22 cze 17:03
jc:
m x'' = − bx'
22 cze 17:54
'Leszek: Na forum fizyki w dniu 18.06 rozwiazalem ten problem ,prosze zapoznac sie z tym !
22 cze 17:59
jc: A co tu do rozwiązywania? Trzeba było napisać równanie ruchu.
No chyba, że było inne polecenie.
22 cze 18:10
'Leszek: A co oznacza zapis " w wyniku calkowania " ? ?
22 cze 20:14