matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąty
matura:
Oblicz miary kątów równoległoboku, którego boki mają długość 6\ cm i 15\ cm ,a pole jest równe 45\ cm
26 sty 13:38
driver:
P=a*h=15*h =45 →h=3cm , sinα=3:6=0,5 →α=....., α+β=180
0
→β=...
27 sty 16:35