matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc w rozwiązaniu
kwiat:
czy ktoś mi może powiedzieć jak obliczyć coś takiego? 5%=4/x*100%?
21 cze 10:07
:
zamień % na częsci setne i jazda
21 cze 10:09
kwiat:
czyli 0,05=4/x /*x x=80, dobrze?
21 cze 10:13
:
tak
21 cze 10:31