matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodne podanych funkcji
Monika:
Oblicz pochodne podanych funkcji 1. y=3x
7/3
− 4x
13/4
+ 4/7 x
−1/2
+ 7
3/2
20 cze 18:56
Janek191:
7
13
4
−1
y ' = 3*
x
7
3
− 1
− 4*
x
13
4
−1
+
*
x
− 0,5 −1
=
3
4
7
2
=
20 cze 20:27