matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna funkcji 2 zmiennych
Dominikaaa:
pochodna: f(x,y)=cos
2
(2x+3y) pomoże ktos?
19 cze 23:13
kochanus_niepospolitus:
f'
x
= 2(cos(2x+3y))*(−sin(2x+3y))*2 f'
y
= 2(cos(2x+3y))*(−sin(2x+3y))*3
19 cze 23:20
Dominikaaa:
Dzięki ślicznie
19 cze 23:22