Równanie różniczkowe
jonos11: Rozwiąż równanie różniczkowe:
y'+xy=xe−x2
Chodzi mi jedynie o początek, bo nie do końca wiem jak zrobic żeby po jednej stronie były x a
po drugiej y
19 cze 22:49
Adamm: to nie jest równanie o rozdzielonych zmiennych
19 cze 22:51
Adamm: y'+xy=0
najpierw rozwiąż to równanie
19 cze 22:57
Jerzy:
Napisz mu wyraźnie,że to równanie liniowe niejednorodne, a nie udzielaj wskazówek, których
pewnie nie rozumie.
19 cze 23:36
Jerzy:
Albo jeszcze lepiej rozdziel zmienne i mu pokaż.
Potem objaśnij o co chodzi, a nie jak zwykle popisuj się , co nikomu nie pomaga.
19 cze 23:38
jc: A z taką postacią sobie poradzisz?
(yex2/2)' = −(e−x2/2)'
19 cze 23:41
Jerzy:
jc..daj spokój, student potrzebuje "kawę na ławę"
19 cze 23:43
Adamm: to "popisujesz się" to niby było do mnie?
nie popisuję się, bardziej prostoliniowym to już być nie można
20 cze 00:52
Adamm: napisałem mu wyraźnie co ma zrobić
czego ty ode mnie chcesz?
czego ma niby nie rozumieć?
prostej czynności?
"kawa na ławę"? czyli mam mu zrobić gotowca, tak?
a jeśli nie rozumie jak wykonać takiego prostego zadania, to co to jest równanie liniowe
niejednorodne, tym bardziej
nie mówiąc już o tym że w niczym to mu nie pomaga
20 cze 01:04
Adamm: sam nie pomagasz, i jeszcze innych obrażasz
20 cze 01:06