wyznacz równanie stycznej do wykresu funkcji f(x) w punkcie x_0
kacper: Witam, bardzo prosze o pomoc
wyznacz równanie stycznej do wykresu funkcji f(x) w punkcie x0
4x3 − 6x2 + 5x − 3 x0 = 0
19 cze 17:27
kochanus_niepospolitus:
wzór na styczną znasz? Jeżeli tak, to co za problem?
Jeżeli nie ... to już wiesz co musisz znaleźć ... do dzieła
19 cze 17:30
19 cze 17:30
kacper: spróbowałem własnych sił i wyszło mi coś takiego y=5x−5 i jescze takie małe sprostowanie x0 =
1, mała pomyłka wcześniej. Czy ten wynik jest poprawny ?
19 cze 18:06
kochanus_niepospolitus:
poprawny
19 cze 18:10