Wszystkie elementy zbioru
Kamil: Wypisz wszystkie elementy zbioru:
[(x,y,z,r) E (należące do) (0,1)
4:x = max(y,r)
y=min(x,z))
Totalnie nie wiem o co chodzi w takim zapisie

Dodam, ze to zadanie ze studiów − logika / teoria mnogości / tautologia
18 cze 23:50
g: Chodzi o określenie zbioru takich czwórek liczb, które spełniają następujące warunki:
1) każda liczba z czwórki mieści się w zakresie (0,1)
2) x = większej z (y,r)
3) y = mniejszej z (x,z)
W szczególności każda czwórka 0 < x=y=z=r < 1 spełnia te warunki, ale to nie jest wszystko.
19 cze 09:42
g: Inne zestawy które spełniają warunki:
0 < r ≤ x=y ≤ z < 1
0 < y=z ≤ x=r < 1
i to chyba już wszystko.
19 cze 11:32