matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania diofantyczne
Magda95:
Wyznacz wszsytkie całkowite rozwiązania równania 17x+13y = 100 Równania diofantyczne
18 cze 21:34
Adamm:
zauważ że x
0
=12, y
0
=−8 jest rozwiązaniem x=x
0
+13t, y=y
0
−17t, t∊ℤ
18 cze 21:37