matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cf
xyzz:
wykaz ze proste o rownaniach −3x+2y−1=0 i 6x−4y+15 nie maja punktow wspolnych
26 sty 08:07
stanislaw:
−3x+2y−1=0 6x−4y+15 −3x+2y=1 /*2 6x−4y= −15 −6x+4y = 2 6x−4y= −15 0 = −13 układ sprzeczny nie ma rozwiązania
26 sty 08:25