qq
c=pp: C++ POMOCY!
Witam, potrzebuje czegoś takiego w c++, jakiś krótki optymalny kod z funkcją
który umożliwi
mi dodanie np. elementu o nazwie a
do np. listy/struktury, i dodanie kolejnego elementu o tej samej nazwie będzie zwiększało ilość
wystąpień tej litery.
Jeśli dodam litere b, to bedzie miała swój licznik do liter b, i każde kolejne dodanie tej
samej litery
zwieksza jej licznik wystąpień o 1.
Później chciałbym mieć funkcję która wypisze mi ilosc wystapień 'a' i 'b'.
18 cze 15:07
po prostu Michał:
to nie musi byc wcale dodawanie wystraczy tablica [26] ?
z literami alfabetu?
i jesli ktos wpisze "a" to po prostu tab[0]++?
18 cze 15:14
po prostu Michał: chyba ze faktycznie cos potem bedziesz z tym robic, to wtedy
i tak potrzbujesz jakis licznik,chyba ze w liscie zrobisz ze element dodawany
i druga wartosc to np. suma
i wtedy hmm
bo wezmy sytuacje
mamy liste
a −> b −> c
i teraz dodajemy 'b'
zatem powstaje nam lista
a −> b −> c −> b
wiec zeby sprawdzic ktore to "b" to przeszukujemy cala liste do n−1 elementu
czyli tego co wlasnie dodajemy i zliczamy ile bylo w liscie elementow z "b".
no i gdzies to zapisuje w te wartosc listy "suma" albo jakas tablice lub cokolwiek.
18 cze 15:21
c=pp: dobra, znalazłem sposób, skorzystałem
z unorderedmap
18 cze 15:35
c=pp: łatwy, piękny, i wszystko działa
18 cze 15:35