zbieznosc szeregu
Beorn: | | n2 +sin(n13) | |
n=13 ∑ = |
| |
| | √n√13+n1/13 | |
Skorzystałem z kryterium porównawczego ale polegałem na przybliżeniach więc nie wiem czy dobrze
| | n2−1 | | n2 +sin(n13) | |
|
| ≤ |
| |
| | n2 | | √n√13+n1/13 | |
√n√13+n1/13 nigdy nie będzie większe od n
2
rozbieżny
czy dobrze podszedłem do problemu?
18 cze 00:02
g: Licznik i mianownik podziel przez n√13/2, wtedy będzie lepiej widać rozbieżność.
A swoją drogą, co oznacza napis n=13 ∑ = .....? To jakoś nie po matematycznemu.
18 cze 11:14