Zadania
An: Pomocy!
1) podaj zwiazek funkcji ciągłej i calkowalnej oraz przyklad że prawdziwa jest tylko
implikacja.
2) podaj zwiazek funkcji ciaglej i rozniczkowalnej oraz przyklad, że prawdziwa jest tylko
implikacja.
3) oblicz zbiór wartości funkcji f (x)= 2+3sin4x
17 cze 14:09
5-latek: zadanie nr 3
Zwf=<−1,5>
17 cze 15:11
Adamm: funkcja jest ciągła ⇒ jest całkowalna w sensie Riemanna
przykład? funkcja Dirichleta
funkcja jest różniczkowalna ⇒ jest ciągła
klasyczny przykład, |x|
17 cze 16:18
Adamm: pierwszy przykład jest zły
przykład takiej funkcji to może być funkcja Cantora
17 cze 16:22
Adamm: funkcja Cantora jest ciągła, to też zły przykład
przykład takiej funkcji
f(x)=1 dla x>0
−1 dla x≤0
17 cze 16:25
'Leszek: Funkcja Dirichleta nie jest ciagla , funkcja f(x) = | x | jest ciagla , ale nie jest
rozniczkowalna .
17 cze 16:27
Adamm: 'Leszek, co do |x|
tak, chodziło o przykład by potwierdzić że nie może zachodzić równoważność
17 cze 16:31
An: Coś więcej na temat 3 zadania? Jak to obliczyć?
17 cze 19:02